Jag har aldrig riktigt brytt mig om vad jag äter, eller det var förut. Efter att ha läst Mats-Eric Nilssons bok Äkta vara har jag verkligen börja sätta in mig i vad det står på förpackningar. Hur mycket olika tillsatsämnen äter vi egentligen? Bara i vanlig naturell fil finns det redan två tillsatsämnen. Gissa hur många det finns i smaksatt yoghurt, eller rågbröd?
Ibland sägs det att kunskap ökar smärta. Men i det här fallet tycker jag inte det. Visst är det svårare att hitta produkter i butiken att äta, och man måste fundera noggrannare på maten man tillreder. Men sist och slutligen känner jag mig mer pigg och kry av att äta mat utan E-koder. Mest av detta lider väl Teemu, eftersom jag alltid granskar vad han hämtar hem, hihi ;)
Jag vet en flicka som alltid hade huvudverk. Hela tiden. Hon var pa en massa olika läkargranskningar, terapi mm och började halla matdagbok. När hon sedan kollade vad de maträtter hade innehallit som fick henne att ma daligt märkte hon att de hade att göra med vissa E-koder. Nu när hon inte äter dem mera mar hon riktigt normalt igen!
VastaaPoistaMen haller totalt med!