På lördagen lagade vi middag, "hamburgare från scratch". Det betyder att vi lagade allt från semlorna själv. (Det ända vi inte lagade själv var osten). Semlorna och biffarna blev jätte goda, men meningen var att vi också skulle göra dressingen själva. Jag tänkte göra en majonäsbaserad dressing, den också från början. Och här kommer kökslärdom nummer 1. Man kan INTE laga majonäs på olivolja! Smaken blev väldigt bitter, så vi fick tyvärr klara oss utan dressing. Men om den skulle ha lyckats skulle vi ha satt i majonäsen tomatpure, lite vitlök, och en smak av honung. För att jag ändå är så tokig, försökte jag göra den till slut. Smaken skulle ha varit suverän, utan den bittra sidosmaken. Tyvärr hade vi ingen annan olja hemma, annors skulle jag definitivt ha börjat göra den från början. Men gott var det ändå.


Idag valde jag att dricka shamppanja, mansikka & auringonkukka te. De små röda påsarna är "teblommor" som Kati (Mangos ägare) gav åt mig. Då jag var i kina köpte jag sådana, som redan tagit slut nu. De öppnar sig i vattnet, och blir jätte fina. (Jag skall visa er i något skede). Den lilla gröna påsen är Chai Pu erh -te som är "renande" te. Det skall man dricka ungefär varannan vecka. Det smakar unket och mylla, så det dricker jag mer sällan. Nu skall jag fortsätta mysa med mitt te, och den nyaste Olivia tidningen...
Oj vad söta ni är :) Och min chef skrattar alltid att dricker du shampagne och jordgubbar igen när det doftar i hela kontoret? :)
VastaaPoista